PROČ DIGITOO
S Digitoo máte vše přehledně na jednom místě
AdobeStock_592682796 (1).jpg

Faktury s sebou nesou celý proces dílčích kroků a problémů, které mohou nastat při ručním zadávání a nedostatku automatizace. Při vytváření Digitoo jsme mysleli na všechny z nich, abyste nemuseli řešit ani jednu část procesu mimo nástroj, ale měli vše na jednom místě. Oceníte to při rychlé kompletaci před daňovým přiznáním nebo podávání reportů, kde na jednom místě budete mít pohromadě všechny faktury. Získáte také elektronický archiv dokumentů, díky kterému už nebudete vše muset zdlouhavě hledat v papírech. Jednoduše vše od přijetí, zpracování až po odeslání do systému zvládnete na jednom místě na pár kliknutí. Přečtěte si, co dalšího v rámci Digitoo vyřešíte a jakým problémům tím předejdete. 

S Digitoo nehrozí ztráta faktur 

Jedním z největších problémů firem jsou ztracené faktury. Faktury často končí u manažerů, nebo jiných zaměstnanců v e-mailu či ve fyzické poště. K účetním se tak dostávají až na poslední chvíli, kdy se po nich začnou shánět. Nejčastěji při odevzdávání podkladů k daním. Nejen, že účetní zdržuje shánění se po fakturách, ale zdržuje také manažery, kteří je poté hledají u sebe, nebo ve svém týmu. 

V Digitoo se faktury nahrávají ihned po jejich přijetí a nemusíte se bát jejich zapadnutí. Veškeré faktury a další doklady máte na jednom místě a manažer i účetní se k nim kdykoli dostanou. 

Zapomeňte na zdlouhavé kompletování 

Se ztracenými fakturami se také pojí jejich vyhledávání a kompletování. Firmy často využívají vlastní kvalifikované pracovníky, aby faktury kompletovali a starali se o celý proces. S Digitoo stačí faktury poslat na Digitoo e-mail, nahrát přes rozhraní nebo fakturu a doklady jednoduše vyfotit skrze mobilní aplikace. Veškeré doklady se poté samy se nahrají, roztřídí a připraví k zaúčtování

Celý proces tak nezaměstná dalšího člověka, který by se mohl věnovat daleko produktivnějším a efektivnějším věcem, a narozdíl od ručního zpracování vám nástroj umožní faktury také pohodlně filtrovat a vyhledat přesně ty, které potřebujete.

Nemusíte si vést vlastní evidenci nákladů

Manažerům a majitelům firem chybí přehled o finančním stavu firmy. Neví, za co všechno utrácí a jak moc. Proto si často vedou vlastní evidenci nákladů, aby si udělali obrázek o finančních závazcích firmy, nebo se na tyto informace dotazují účetních. První možnost znamená zbytečné vyplňování dalších tabulek a navíc manažerům snadno utečou faktury, které nepřijdou přímo jim. Druhá možnost pak znamená zbytečnou časovou zátěž pro účetní i manažery, kteří by daný čas mohli strávit mnohem produktivněji.

Při používání Digitoo si už nemusíte vést vlastní evidenci ani se dotazovat účetních. Přehled faktur totiž najdete v reálném čase přímo v nástroji a snadno si je vyfiltrujete na základě času i dalších údajů. Na jedno kliknutí tak zjistíte, jaké máte výdaje, co už máte zaplacené a co ještě na zaplacení čeká. Uděláte si tak rychle obrázek o finančních závazcích a cash-flow.

Už žádné schvalování faktur na poslední chvíli 

I když máte faktury připravené a vytištěné na stole, většina z nich musí projít schvalováním manažerů. Někdy může jít až o celé schvalovací kolečko u faktur, kde je potřeba schválení od více manažerů. V případě nedigitalizované firmy to znamená volání a návštěvy manažerů, které ubírají čas oběma stranám. 

U Digitoo stačí dát přístupové údaje všem zainteresovaným osobám, které na jedno kliknutí schválí faktury přímo v nástroji, a to v reálném čase, kdy se faktury nahrají. Vše je přehledné a manažeři si můžou schvalování naplánovat přesně podle svých možností.

Ruční přepisování a účtování je s Digitoo minulostí

Zdigitalizování a zautomatizování celého procesu v Digitoo určitě nekončí u nahrání, roztřídění a schválení dokumentů. Účetním uvolní ruce také v jejich ručním přepisování, protože umělá inteligence faktury chytře vyčte a připraví k zaúčtování. Účetním pak už zbývá jen zkontrolovat automatické přepsání a odeslat fakturu přímo do účetního systému. Ani na samotné zaúčtování tak nemusí jít do jiného nástroje, ale vše vyřeší skrze Digitoo. 

Konec cestování faktur po celé firmě

Digitoo pomůže zrychlit celý fakturační proces, protože přijetí zpracování i odeslání faktur do účetního systému probíhá pouze v Digitoo. Manažer tak nemusí nic posílat účetním nebo chodit do jiných nástrojů. A účetní zase nemusí nahánět manažery kvůli schvalování. Vše mají na jednom místě

Díky zefektivnění a zrychlení celého procesu firma ušetří na jedné faktuře 5 minut. V součtu všech faktur to pak může dělat až několik dnů v průběhu celého roku. Ušetřený čas mohou všichni využít na důležitější pracovní úkoly, osobní rozvoj nebo strávení času s rodinou.