BLOG
Ušetřete až 75 % času s fakturami a automatizujte s Helios a ABRA Gen
A4 - 69-4.png

Používá vaše účetní oddělení Helios, nebo ABRA Gen a stěžuje si na zdlouhavý proces zadávání faktur? Nedivíme se jim. Oba účetní systémy v mnohých případech usnadňují jejich práci, ale rozhodně ne při manuálním přepisování faktur. To je spíše pro mnohé noční můrou, a obzvlášť v období účetních závěrek. Ale poradíme vám, jak z noční můry udělat pohodovou záležitost díky aplikaci Digitoo.

Aplikace, která šetří čas nejen účetním

Posílání faktur, jejich sběr a ruční přepisování připravuje firmy každoročně o spoustu času a nervů. Zamyslete se nad tím, kolik lidí z vaší firmy pravidelně dodává účtenky nebo faktury na účetní oddělení a kolik jich zhruba měsíčně je. A to ani nezmiňujeme, kolik faktur se často v celém procesu ztratí a dohledává se na konci roku. Teď si představte, že byste je měli všechny na jednom místě a do účetního programu by je přímo přepsala umělá inteligence. Nezní to dobře?

Samotná aplikace Digitoo vznikla v rukou účetních a má sloužit dalším účetním ke zjednodušení jejich práce. Sami máme zkušenosti s nejrůznějšími účetními programy a víme, že software Helios a ABRA Gen patří v procesu zaúčtování faktur k těm nejzdlouhavějším. Otestovali jsme proto klasické ruční zadání jedné faktury v informačním systému Helios a digitalizaci i s následným zaúčtováním skrze náš nástroj s umělou inteligencí. Za čas sedmi přepsaných faktur v Digitoo jsme v programu Helios nezvládli zadat ani jednu. O úspoře času v tomto případě nemůže nikdo pochybovat. A úspora času není to jediné, co vám Digitoo přinese.

Dejte zelenou přehlednosti ve fakturách i planetě

Při využití nástroje Digitoo nejen, že ušetříte čas vašim účetním, ale své firmě také přinesete

  • velkou míru zenu, protože se nebudete muset stresovat ztracenými doklady a na konci roku dohledávat všechny faktury, které jste někam založili;

  • efektivnější práci, protože zbytečné papírování a další úkony za vás převezme naše umělá inteligence;

  • zjednodušené placení faktur dodavatelům přímo skrze nástroj Digitoo;

  • přehled o veškerých financích, na které se v nástroji můžete podívat ještě, než budou faktury zaúčtovány;

  • jednoduchou orientaci ve fakturách díky chytré filtraci;

  • nulovou ekologickou stopu, protože už nebudete muset všechny faktury tisknout a složitě zakládat;

  • ušetřené peníze, které se podle naší studie můžou pohybovat až v řádu stovek tisíc ročně.

Podívejte se, jak to celé funguje

Samotné propojení vašeho účetního programu s Digitoo zvládnete během pár minut. Po registraci a vytvoření hesla se dostanete přímo do rozhraní nástroje, kde vyplníte údaje o vaší firmě, zvolíte například jazyk a měnu faktur, aby byly výsledky přepisu co nejpřesnější. No a pak už si jen stáhnete instalační soubor, pomocí kterého propojení dokončíte. I v případě, že nepatříte mezi technicky zdatné jedince, vám můžeme zaručit, že propojení zvládnete. Pro ulehčení a názornou ukázku si projeďte celý proces pomocí videonávodů, a to jak na ABRA Gen, tak na Helios, kde se plugin stane přímo součástí celého programu.

Ve chvíli, kdy úspěšně propojíte účetní systém s aplikací, můžete nahrát faktury a nechat umělou inteligenci pracovat. Faktury nahráváte buď ručně přímo do rozhraní Digitoo, nebo využijete e-mailovou adresu, kterou najdete v účtu. Pak stačí, když fakturu vždy přepošlete na daný e-mail a sama se vám nahraje přímo do nástroje, ať už bude ve formátu .pdf, nebo půjde o vyfocenou účtenku mobilem ve formátu .jpg nebo .png. Digitoo si s tím poradí.

Při kontrole faktury postupujete podobně, jako kdybyste ji chtěli zaúčtovat. Zkontrolujete správně zvolený typ faktury a také další údaje na faktuře. Umělá inteligence dokáže většinu věcí spolehlivě vyčíst. Pokud něco nevyčte správně a vy dané náležitosti opravíte, tak v příští faktuře už bude vědět, co je správné. Jednoduše čím více budete s aplikací pracovat, tím přesnější výsledky budou a tím více času vám ušetří.

Zpětná vazba klientů je pro nás důležitá

Aplikaci stále vylepšujeme, a proto vítáme veškeré zpětné vazby a návrhy na zlepšení s otevřenou náručí. Digitoo je nástroj od účetních pro účetní a je pro nás naprosto zásadní, aby fungoval přesně tak, jak v praxi potřebují. 

Množství ušetřeného času už pocítila například firma Pale Fire Capital, jejíž finanční ředitelka Lucia Gregorová říká „o digitalizaci jsem začala uvažovat kvůli tomu, že jsem potřebovala ušetřit čas a nechtěla jsem trávit hodiny papírováním a účetnictvím. Při hledání za zjednodušením a zefektivněním práce jsem vyzkoušela spousty nástrojů a rozhodla jsem se pro Digitoo, kde je vše na jednom místě. Nemusím se tedy neustále přihlašovat z jednoho systému do druhého. Digitoo mi velmi ulehčuje práci. Před tím mi trvalo zpracovat faktury 3–4 hodiny a nyní mám do hodiny hotovo a můžu se věnovat jiným důležitějším věcem.”

A co vy? Nechtěli byste taky ušetřit čas kompletováním faktur a věnovat se raději důležitějším věcem ve vašem byznysu? Vyzkoušejte si Digitoo sami, nebo se nám ozvěte a rádi s vámi osobně probereme veškeré výhody, které získáte.